Aan de wandel

Aan de wandel

Treintje komt zo

Kiwanis wandeling Houthem St. Gerlach, natuurgebied Ingendael 30 juni 2020 

/imagecache/lg/uploads/2020/10/wandeling-kiwanis.jpg

Na de “Corona-thuis beproeving” was het in juni hoogste tijd om onze clubleden weer eens live te ontmoeten. Van digitale praatclub naar een gezellige dorpswandeling.

/imagecache/lg/uploads/2020/10/picture2wandeling-kiwanis.jpg

Het startpunt van onze wandeling was de parkeerplaats van ons clublokaal: Chateau St Gerlach. Vandaar vertrokken we de natuur in door t Ingendael richting Valkenburg. Al keuvelend tussen de wilde paarden, koeien en bloemen liepen we naar de Geul. Daar ging t op en af richting Geulhem. In feite wandelden we met een grote boog om Chateau St Gerlach en in plaats van binnen samen dineren en vergaderen was het eindelijk weer eens buiten bijkletsen. Met een korte tussenstop bij het wonderbaarlijke “Hundertwasser gebouw” (zie: https://hundertwasser.com/en/architecture/arch141_de_regenboogspiraal_van_valkenburg_2209) van het Ronald McDonald huis bij Adelante liepen we door richting Meerssen langs de sportvelden.

/imagecache/lg/uploads/2020/10/wandeling-kiwanis1-1.jpg

Daar weer noordwaarts over de Putweg en over het spoor en haalden we onze (TV-)beelden op bij “Chateau L’Ermitage” waar in 2000 het programma “Big Diet” werd opgenomen. Langs het spoor liepen we terug richting kern Houthem en hadden we een kleine “after party” in het oude houten stationsgebouw van Houthem. Tegenwoordig een bijzondere vakantiewoning voor spoor- en natuurliefhebbers. Zie: http://www.halte-sg.nl/

/imagecache/lg/uploads/2020/10/pic-walk.jpg

Zo eindigde onze wandeling in een geanimeerd “Kiwanis Kring Gesprek” en keken we ondertussen uit naar onze volgende social event.

Houthem, 1 juli 2020

Fred Geelen

/imagecache/download/uploads/2020/10/wandeling-kiwanis-gerlach.jpg

Deel deze post