'Haw Pin!'

'Haw Pin!'

Hou vol!

Het zal jullie duidelijk zijn dat de huidige coronacrisis in de wereld en dus ook in Nederland, niet voorbijgaat aan Kiwanis Valkenburg Charlemagne. Het coronavirus (Covid-19) ontwikkelde zich snel over de hele wereld en in deze context blijven we als club alert om ervoor te zorgen dat we allemaal veilig blijven. De situatie in Nederland lijkt nu onder controle, maar we hebben ervaren hoe kwetsbaar we zijn. Als club volgen we de richtlijnen van de RIVM en de Nederlandse overheid en daarom hebben we onze events, inzamelingsacties, doe-dagen en activiteiten gecanceld tot in ieder geval 1 Juni. De toekomst is onduidelijk. Wanneer kunnen wij ons weer gaan inzetten voor de doelgroep, kinderen?

We ontmoeten elkaar alleen online voor onze maandelijkse ALV. Op deze manier blijven we verbonden. In de eerste plaats om te horen hoe het met iedereen gaat in deze moeilijke tijd, maar ook om klaar te zijn voor als het straks wel weer mogelijk is om onze activiteiten op te pakken en ook om na te denken over hoe wij in de hopelijk nabije toekomst, weer volop de Kiwanis-gedachte verder kunnen uitdragen.

De maatregelen van de RIVM hebben impact op ons dagelijks leven en de manier waarop we werken. We praten liever niet over het nieuwe normaal, maar over het tijdelijke abnormaal. We weten dat we hier samen doorheen kunnen komen, maar voor nu wel met een gepaste afstand. We zijn ontzettend onder de indruk hoe Kiwanis Nederland, haar clubs en betrokkenen reageren, met grote flexibiliteit, begrip en saamhorigheid. 

Namens Kiwanis Charlemagne wensen we iedereen heel veel gezondheid toe, sterkte om deze moeilijke tijden door te komen en hopelijk ontmoeten we elkaar straks als het weer kan in goede gezondheid en gelukkig.

'Haw pin' is een uitdrukking die de laatste tijd veel wordt gebruikt in campagnes om mensen, en dan vooral Maastrichtenaren, in deze crisistijd een hart onder de riem te steken: Hou vol!. Een wens voor de (nabije) toekomst. We zijn dan wel geen club van Maastrichtenaren, maar voelen ons wel verbonden met elkaar, dat is dan weer het mooie van deze onzekere tijd: Haw Pin!

 

 

 

Deel deze post