Sinterklaasfabriek

De Sinterklaasfabriek Maastricht groot succes

Afgelopen Sinterklaasperiode was voor de 2e keer in Maastricht, vlakbij het station, een heuse Sinterklaasfabriek te vinden. Na 3 succesvolle bezoekweekenden mag het een groot succes genoemd worden. In vijf dagen zijn meer dan 4000 kleine en grote bezoekers langs gekomen in de fabriek. In de drie weekends voor Sinterklaas gaf de goedheiligman je een kijkje in zijn fabriek. Je kon zien hoe pepernootjes gebakken worden, waar de Pieten getraind werden om op de daken te klimmen en natuurlijk was de Sint er zelf ook.

Kiwanis en het goede doel

De Sinterklaasfabriek is een initiatief van de Kiwanis, een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzetten voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Ze laten de kinderen stralen in de Sinterklaasfabriek. De opbrengst van de Sinterklaasfabriek wordt weer volledig gestoken in nieuwe goede doelenprojecten die kindgerelateerd zijn.

Ook de editie 2017 was een zeer succesvolle editie. Totale uitgaven ten behoeve van de organisatie en exploitatie waren: € 17.941
Totale inkomsten door sponsoring en kaartverkoop waren: € 34.691

Dit resulteert in een totale opbrengst van € 16.750. Van deze opbrengst heeft het bestuur besloten om €1.750 te reserveren voor de editie 2018.
?Op 17 mei 2018 is op een feestelijke bijeenkomst een aantal goede doelen gesteund voor een totaal bedrag van € 15.000.

Te weten:

Stichting Wensulance € 3.500