Catherine Lie

Catherine Lie:

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin fundraising een belangrijk onderdeel was van de sociale activiteiten van mijn ouders. Het organiseren van Fancy Fairs, diners en evenementen voor het goede doel werd mij met de paplepel ingegoten, welke organisatiezin ik heb mogen doorgeven aan mijn, uitwonende, kinderen: twee zonen en een dochter.

Ik ben een wereldburger, maar voel me in dit Limburgse ook als een Limburgse, die het Maastrichts bezigt, in een Oosterse huid. Eind 2019 heb ik voorgoed afscheid moeten nemen van mijn grote liefde Jan Volleberg, eveneens een Kiwanian in hart en nieren.

Ik ben werkzaam als acupunctuurarts in de eigen praktijk in Scharn-Maastricht. De rest van de tijd breng ik graag door met mijn gezin, mijn familie en mijn beste vrienden, het liefst onder de beste Bourgondische omstandigheden. Ik heb alle werelddelen bezocht, behalve Zuid-Amerika.

Sinds 1986 ben ik actief in de wereld van serviceclubs en daarbij diverse bestuurlijke functies mogen bekleden. Gedurende 6 jaar was ik bestuurslid van Zonta Zuid-Limburg International, waarvan 2 jaar als Presidente. Ik was 4 jaar secretaris van Kiwanis Meerssen-Gloriëtte en 2 jaar Luitenant-Gouverneur van Zuid-Limburg Zuid Kiwanis Nederland. Nu ben ik weer enige jaren met veel genoegen lid van deze club, Kiwanis Valkenburg-Charlemagne.

De belangrijkste reden om lid te zijn van Kiwanis is “Serving the Children of the World”. Zij vormen de basis voor morgen, onze toekomst. Elke inspanning die ik lever, elke verdienste die ik daaruit zal putten, is ten behoeve van dit goede doel.