Wil Soomers (President 2019-2021)

/imagecache/lg/uploads/2020/11/foto-willy2.jpg

Toen ik enkele jaren geleden werd benaderd om eens bij de Kiwanis te komen ‘’proeven’’, smaakte de kennismaking meteen goed en zéker naar meer.

Ervaring met een serviceclub, nee, die had ik niet. Ik kon alleen maar varen op jaren vrijwilligerswerk met kinderen als ‘’beverleider ‘’ bij scoutinggroep St. Gerlach in Maastricht. Daarnaast nog wat jaren als Hockeycoach.

Op het moment dat ik werd gevraagd in 2016, was het belangrijkste doel in de club het opzetten van een prachtig maar ook grootschalig project: de Sinterklaasfabriek. Het mede organiseren was voor mij zeker niet een vreemde. Dat dit project zoveel leuks en energie bracht was geweldig. Ons Kiwanis doel werd een voorbeeld voor velen en onze werkelijkheid! Stralende gezichten van honderden kinderen zien van kinderen én hun ouders, maar ook daarna ook nog de prachtige acties en momenten die volgden vanuit de opbrengsten naar andere goede doelen, top!

Actief zijn we als hechte groep bij diverse acties. Adelante helpen, geweldig,  en een zaterdag in Maastricht kinderen van het asielzoekerscentrum kennis te laten maken en te helpen naar hun hopelijke nieuwe veilige thuis geeft een onvergetelijk gevoel. In 2019 pakten we de Sinterklaasfabriek weer (kleinschalig) op door met de Stichting Gouwe een Sinterklaasmiddag te organiseren. Misschien een nieuwe basis…..wie zal het zeggen naar weer opnieuw iets moois.

En……dat we een gezellige groep hebben is iets dat me zeker laat stralen en dat geeft energie om deze stralen te laten schijnen voor onze kinderen van de toekomst!