De Gouwe Sint

De Gouwe Sint

Op zaterdag 30 november 2019 begaf Kiwanis Valkenburg Charlemagne zich naar het pand van Thomas Regout in Maastricht. Een perfecte locatie met ijskoud weer en een warme winterzon, waren de aldaar aanwezige ingredienten om de goedheilige Sint samen met meer dan 30 kindjes te verwelkomen.

Binnen draaiden we warm, dankzij de kachel die goed werd opgestookt, maar vooral ook door de gezellige pietjes die zich opmaakten voor een vrolijke zaterdagmiddag. Het pand werd bovendien prachtig versierd, snoepzakken goed gevuld (Lang Leve Pinkies!), de cadeautjes klaargezet, net zoals de bar en draaitafel. Taai en speculaas lagen afwachtend in de schalen.

Stichting De Gouwe zou zorg dragen voor enthousiast publiek en had daarvoor via de gemeente gezinnen uitgenodigd van wie het huis dit jaar anders stilletjes voorbij zou zijn gereden door de Sint. Het beloofde voor hun een onvergetelijke middag te worden en stiekem klopte daardoor ook ons hart vol verwachting!

Het was genieten geblazen vandaag, voor iedereen! In de eerste plaats natuurlijk voor de vele lieve kindjes die enthousiast reageerden op het programma wat door Pipo pe was voorbereid. Liedjes, dansjes, grapjes en spelletjes vulden de middag met goed georganiseerde chaos. Het was voor sommige ouders bovendien ook oprecht ontroerend, dat de Sint speciaal voor hun kindjes gekomen was. Toen we dat met elkaar merkten, deed dat ons Kiwanis hart natuurlijk smelten. Missie geslaagd!

Deel deze post